Over Maria Voortman

Maria Voortman is sinds 2000 docent authentieke Pilates®. Ze volgde haar opleiding bij Romana Kryzanowska in New York, zelf een leerling van Joseph Pilates en bij het erkende opleidingscentrum voor Pilates® in Den Haag.

In haar vroege jeugd is zij met turnen begonnen, daarna is ze opgeleid tot klassieke en moderne danseres en docent aan de Scapino dansacademie.

In de 20 jaar daarna bouwde ze als danseres en choreograaf aan haar visie op het creatieve lichaam. Op het podium en ervoor leerde haar over de enorme potentie en tegelijk de kwetsbaarheid van het lichaam.

Kracht  *  Balans  *  Eigenwaarde  *  Persoonlijke aandacht

Haar empathische en tegelijk stevige manier van cliënten begeleiden heeft haar een betrouwbare reputatie gebracht. In de groepslessen van alle niveaus is zij in staat echte persoonlijke aandacht te geven. Pilates® leert voor een deel discipline. Motivatie is het andere belangrijke deel. Vooral in de privélessen is er ruimte voor waardevolle toevoegingen die je ook van een goede coach zou verwachten.

Mensen die begeleid worden bij herstel van blessures, of na achterstallig onderhoud, moeten opnieuw leren zichzelf te dragen. Vanuit die invalshoek is het van belang te werken met kennis over vitaliteit en een positief zelfbeeld. Kracht opbouwen voor meer zelfsturend vermogen van de cliënt en niet hameren op wat niet goed gaat.

Bij veel mensen treedt asimetrie op in het lichaam door uiteenlopende oorzaken. Het gevolg is dat er klachten optreden. Pilates herstelt de balans waardoor je weer lichter en vrijer beweegt. En deze nieuwe kennis wordt zo verankerd dat het voor alijd blijft.

Waarom Pilates?

Pilates heeft positieve gevolgen voor een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling en het ontwikkelen van sterke en soepele spieren zonder spiermassa, spierpijn of blessures.

Lees verder...

Klanten aan het woord

 • Door de training bij Maria heb ik ontdekt dat ik niet een vaste vorm heb en dat ik helemaal niet van buitenaf gekneed hoef te worden, of gewichten moet heffen...
  Gijs van Gemerden (Aannemer)
 • Op een heldere manier legt Maria uit waartoe elke oefening dient en wat je moet voelen. Maria is een professional in haar vak en daarbij een sprankelende persoonlijkheid. Ik geniet van elke les!
  Tracy Reedijk-Hamill (Event Manager)
 • Meer in evenwicht en razendsnel balans vinden heeft Pilates met Maria me gebracht. En ik heb daar elke dag profijt van. Het begint al bij bij het opstaan: je komt weer soepel uit bed.
  Mark J. Bouman
 • Maria, een zeer deskundige, fijne en motiverende Pilatesinstructrice. Altijd persoonlijke aandacht...
  Pauline van de Beek (Director)
 • Maria is een uitstekende en zeer vakkundige docent, waardoor één uurtje Pilatus in de week een ongelooflijk rendement oplevert. Kortom: het lesgeld dubbel en dwars waard!
  Marlou Beeke (Bestuur Manager)
 • Maria heeft het voor elkaar gekregen dat ik niet alleen begrijp maar ook voel dat het mogelijk is om mijn lichaam sterker te maken.
  Caroline van der Graaf-Scheffer (Redacteur)
 • Een jaar lang elke week pilates heeft mijn houding sterk verbeterd en mijn rugklachten sterk doen afnemen....
  Mathijs van Dijk (Docent)
 • Met haar gevoel voor humor weet Maria ook mij echt aan het bewegen te zetten.
  Eleonoor Hintzen Duurzaamheidsconsultant
 • Niet alleen is mijn onderrug soepeler geworden, maar ook de pijn in mijn rechterheup door een verkeerde houding is volledig verdwenen.
  Linda van Klink Beleidsadviseur
 • Heerlijk, die donderdagavondles van Maria. Inspannend én ontspannend....
  Nita Wissink (Teamleider/Coach)
 • Pilates is voor mij bewegen tussen hoofd en lijf.
  Boudewijn Koole (Administrateur)

Matlessen

Maandag 19:45 - 20:45 Int./Adv.
21:00 - 22:00Beginner
Woensdag 09:00 - 10:00Full Int.
19:45 - 20:45Beginner
21:00 - 22:00Beginner
Donderdag 09:00 - 10:00Advanced
19:15 - 20:15Intermediate

Lees verder...