Over Pilates ®

100 jaar Pilates®

Joseph Pilates is geboren in 1880 in Duitsland en leed aan astma en reumatische koorts. Met gymnastiek, duiken, bodybuilding en boksen onderhield hij zijn lichaam om sterk en gezond te blijven. Voor die tijd al een bijzondere combinatie tussen kracht, concentratie, soeplesse en conditie. In de eerste wereldoorlog en daarna verbleef Pilates® in Engeland waar hij uit noodzaak begon te werken aan revalidatie van mensen die met trauma’s wekenlang aan het bed gekluisterd waren. De apparaten, zoals de Cadillac, waarmee nu gewerkt wordt zijn duidelijk terug te herleiden naar de bedden die uitgebreid werden met veren en banden. Vanaf 1926 werkte hij in New York met zijn vrouw verder aan het ontwikkelen van de Pilates® trainingsmethode tot wat het nu nog steeds is. De matlessen en de lessen op de apparaten hebben inmiddels ook menig gezond mens geholpen vitaal te blijven. Deze authentieke methode wordt inmiddels wereldwijd gedoceerd aan dansopleidingen, dansgroepen, fitnesscentra en pilatesstudio’s.

De traningsmethode

Pilates® vraagt van de docent om constant aandacht en focus te hebben voor de ontwikkeling van de leerling. Elke les drijft op een uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen. Deze manier leert je met aandacht bij een preciese plek van het lichaam te werken. Het blijkt dat hierdoor de werking van trainen veel effectiever is. Belangrijk voor het hele lichaam is de versterking van de wervelkolom, waaraan alle lichaamsdelen gehecht zijn. Dit zorgt ook voor het opheffen van blokkades en doorstroming van energie. Zo heeft Pilates® een positieve uitwerking op lichamelijke en geestelijke conditie, dat in uw dagelijks leven snel merkbaar én zichtbaar wordt.

Waarom Pilates?

Pilates heeft positieve gevolgen voor een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling en het ontwikkelen van sterke en soepele spieren zonder spiermassa, spierpijn of blessures.

Lees verder...

Klanten aan het woord

 • Door de training bij Maria heb ik ontdekt dat ik niet een vaste vorm heb en dat ik helemaal niet van buitenaf gekneed hoef te worden, of gewichten moet heffen...
  Gijs van Gemerden (Aannemer)
 • Op een heldere manier legt Maria uit waartoe elke oefening dient en wat je moet voelen. Maria is een professional in haar vak en daarbij een sprankelende persoonlijkheid. Ik geniet van elke les!
  Tracy Reedijk-Hamill (Event Manager)
 • Meer in evenwicht en razendsnel balans vinden heeft Pilates met Maria me gebracht. En ik heb daar elke dag profijt van. Het begint al bij bij het opstaan: je komt weer soepel uit bed.
  Mark J. Bouman
 • Maria, een zeer deskundige, fijne en motiverende Pilatesinstructrice. Altijd persoonlijke aandacht...
  Pauline van de Beek (Director)
 • Maria is een uitstekende en zeer vakkundige docent, waardoor één uurtje Pilatus in de week een ongelooflijk rendement oplevert. Kortom: het lesgeld dubbel en dwars waard!
  Marlou Beeke (Bestuur Manager)
 • Maria heeft het voor elkaar gekregen dat ik niet alleen begrijp maar ook voel dat het mogelijk is om mijn lichaam sterker te maken.
  Caroline van der Graaf-Scheffer (Redacteur)
 • Een jaar lang elke week pilates heeft mijn houding sterk verbeterd en mijn rugklachten sterk doen afnemen....
  Mathijs van Dijk (Docent)
 • Met haar gevoel voor humor weet Maria ook mij echt aan het bewegen te zetten.
  Eleonoor Hintzen Duurzaamheidsconsultant
 • Niet alleen is mijn onderrug soepeler geworden, maar ook de pijn in mijn rechterheup door een verkeerde houding is volledig verdwenen.
  Linda van Klink Beleidsadviseur
 • Heerlijk, die donderdagavondles van Maria. Inspannend én ontspannend....
  Nita Wissink (Teamleider/Coach)
 • Pilates is voor mij bewegen tussen hoofd en lijf.
  Boudewijn Koole (Administrateur)

Matlessen

Maandag 19:45 - 20:45 Int./Adv.
21:00 - 22:00Beginner
Woensdag 09:00 - 10:00Full Int.
19:45 - 20:45Beginner
21:00 - 22:00Beginner
Donderdag 09:00 - 10:00Advanced
19:15 - 20:15Intermediate

Lees verder...