Testimonials

 •  
  In de tijd voor mijn Pilates training bij Maria Voortman dacht ik dat mijn lichaam een vaste omlijnde vorm had, en dat periodieke rugpijn of schouderpijn verholpen kon worden door een fysiotherapeut, die mij wel zou terugkneden tot de bedoelde vorm. Ook sport met gewichten had dit doel, ik zou sterker worden dan mijn bouwklussen, maar ongeveer mijn vaste vorm houden.  

  Door de traning bij Maria Voortman heb ik ontdekt dat ik niet een vaste vorm heb en dat ik helemaal niet van buitenaf gekneed hoef te worden, of gewichten moet heffen. Ik heb ontdekt dat elke spier in mijn lichaam mijn hele lichaam beinvloedt en dat ik mijzelf dus zelf kan vervormen als een life-size barbapapa. Ik kan dat (nog) niet alleen maar het effect is niet minder groot: ik voel me lichter en blijer en mooier haast. Ik heb zelden nog pijn en als ik eens teveel getild heb dan herstel ik sneller.   

  Pilates bij Maria Voortman heeft meer gedaan voor mijn lichaam dan alle fysiotherapie, sportschool en ARBO cursussen samen! Met mijn eigen spieren en botten en pezen heb ik mijzelf herbouwd. Dank Pilates en dank jou nog eens Maria! 
  Gijs van Gemerden
  Aannemer, Timmerman, Ontwerper
 •  
  Met veel plezier volg ik bij Maria Voortman authentieke Pilates lessen. De groepen zijn klein waardoor je veel aandacht en persoonlijke begeleiding krijgt. Op een heldere manier legt Maria uit waartoe elke oefening dient en wat je moet voelen. Hierdoor weet je exact waar je aan werkt. Ze houdt rekening met eventuele blessures en geeft zelfs op maat gemaakte oefeningen hiervoor. Maria is een professional in haar vak en daarbij een sprankelende persoonlijkheid. Ik geniet van elke les!
  Tracy Reedijk - Hamill
  Evenementen Manager
 •  
  "Meer in evenwicht en razendsnel balans vinden" heeft Pilates met Maria me gebracht. En ik heb daar elke dag profijt van. Direct bij het opstaan: soepel uit bed komen. In een ingewikkeld klantgesprek: stabiel blijven. Bij het tillen van onze dochter van ruim vier: nooit rugpijn. Maria snijdt haar les precies toe op mijn lijf en met Pilates is de controle over min lichaam én geest nog steeds groeiende.
  Mark J. Bouman
  Oprichter van The Art of Learning, Zeist
 •  
  De pilates lessen van Maria zijn van het zeldzame kaliber: "met hart en ziel". Binnen no-time waren de positieve effecten van haar lessen bij mijn lichaam al zichtbaar. Maria geeft me het gevoel en vertrouwen zo veel meer te kunnen dan ik dacht, haar lessen zijn ronduit inspirerend!
  Nicole Baars
  Vertaler
 •  
  Maria is een echte vakvrouw. Dankzij haar jarenlange ervaring als Pilates-lerares en danseres heeft ze een scherp oog voor waar eventuele knelpunten zitten in je lichaam en weet ze feilloos die pijnpunten aan te pakken met doelgerichte oefeningen. De matlessen worden in kleine groepen gegeven. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht waardoor je écht verder komt. Dat is ook wat Maria wil: je lichaam sterker maken en je verder brengen. Geen toeters, bellen of opsmuk: Pilates bij Maria is de authentieke Pilates zoals Joseph het ooit bedoeld heeft.

  In de Pilates-studio wordt in een relaxte, gezellige sfeer hard gewerkt. In de zomer staan de openslaande deuren naar de tuin open waardoor frisse lucht binnenstroomt en je het geluid van de vogels hoort. Dat is voor mij de ultieme combinatie van inspanning en ontspanning en maakt Maria Pilates uniek.
  Els van Rosse
  Communications Manager
 •  
  Mijn vrouw was al jaren een enthousiaste leerling van Maria en hield niet op met proberen me ervan te overtuigen dat pilates voor mij ook zo goed zou zijn . Ik was niet te vermurwen, totdat ik als verjaardagscadeau een aantal privé lessen kreeg, En heel snel begreep dat Maria inderdaad een buitengewoon pilates docent is die ook in de groepslessen die ik inmiddels al 2 jaar volg Met 100% aandacht voor iedere leerling en veel humor haar lessen geeft. Inmiddels is mijn rug die aanvankelijk uit eeuwenoud eikenhout vervaardigd leek buigzaam en soepel als nooit tevoren.
  John van 't Slot
  Kunstschilder
 •  
  Mijn ervaring is dat Pilates ( de authentieke, het is helaas geen beschermde naam) de beste onderhoudstraining is voor je lichaam. Vroeger heb ik aan klassiek ballet gedaan en daarna wat in sportscholen rondgehangen. De begeleiding die je daar krijgt staat in geen verhouding tot die Maria je geeft. Ze is een zeer kundige, toegewijde instructeur. Je ontdekt spieren waar je het bestaan niet van hebt vermoedt, maar die je wel degelijk nodig blijkt te hebben. Om rechtop te blijven lopen en de soepelheid te behouden die vroeger wellicht vanzelfsprekend was. We slijten allemaal en Pilates is een goed onderhoudsprogramma, laten we het zo zeggen. Maria Voortman is een vrolijke inspirerende zeer kundige leraar. Voor Rotterdam en omstreken verreweg de beste!!!
  Jacqueline Blom
  Actrice
 •  
  Een jaar lang elke week pilates heeft mijn houding sterk verbeterd en mijn rugklachten sterk doen afnemen. Maria is een uitstekend en toegewijd docente met veel aandacht voor elke individuele student.
  Mathijs van Dijk
  Docent
 •  
  "Die tweede teen rechts, die mag gewoon op de grond hoor.” Oemfff… Opeens is die oefening een stuk zwaarder…. Typisch zo’n voorbeeldje Maria; ze kent het menselijk lichaam door en door. Ze ziet werkelijk alles. Toch is ze geen zeurpiet. Integendeel, ze is motiverend en lief. En trots als jij sterker en soepeler wordt. Blij als je klachten verdwijnen. Maria is een SuperJuf!
  Desirée Valten
  Consultant in verandercommunicatie
 •  
  Nu ongeveer een jaar geleden ben ik bij Maria begonnen met pilateslessen, dit op aanraden van anderen die al zeer tevreden waren. Ik heb gemerkt dat je meteen al als beginner snel resultaat boekt met de lessen. Mijn lichaam is sterker geworden, en ik ben me nu sneller bewust van bepaalde (ingesleten) gewoonten in mijn houding of bewegingen. Door de lessen leer je al doende ook veel over spieren en het gebruik ervan. De pilateslessen bij Maria zijn niet te druk, waardoor er veel directe (nuttige) aanwijzingen gegeven kunnen worden. Maria geeft met deskundigheid, humor en persoonlijke aandacht uitstekend les!
  Annemarie Scheffers
  Jurist
 •  
  Omdat ik steeds meer last van mijn rug kreeg wist ik dat ik iets aan oefeningen moest doen. Via via kwam ik bij Maria terecht. Met haar gevoel voor humor weet Maria ook mij echt aan het bewegen te zetten. Ik heb me nooit gerealiseerd dat je zo veel spieren hebt die je door de combinatie van lichaam en geest echt aan het werk kunt zetten. Maria is ongelooflijk precies en heeft feilloos in de gaten als je een oefening niet helemaal goed doet. Hiermee voorkomt ze dat je je ergens overbelast. Het is heerlijk om te merken dat niet alleen mijn rugpijn veel minder is, maar ik ook überhaupt me veel bewuster ben van mijn houding en onbewust continu kleine oefeningen doe. Hierdoor kan ik o.a. veel langer achter mijn bureau zitten en wandelen.
  Eleonoor Hintzen
  Duurzaamheidsconsultant
 •  
  Ik volg al een aantal jaar met veel plezier privétraining Pilates bij Maria. Niet alleen is mijn onderrug soepeler geworden, maar ook de pijn in mijn rechterheup door een verkeerde houding is volledig verdwenen. Door de lessen en adviezen van Maria ben ik mij veel bewuster geworden van hoe ik mijn lichaam beweeg, waar mijn kracht zit en hoe ik die beter in kan zetten in het dagelijks leven. Er wordt altijd rekening gehouden met wat mijn lijf op dat moment wel of niet aan kan, dus ook als ik fysiek niet topfit ben, kan ik gewoon naar de les (en kom ik er juist fysiek beter vandaan). Ook hebben de pilateslessen en Maria's achtergrond in de danswereld mij enorm geholpen bij de uitvoering en expressie van mijn grote hobby flamencodans. De grootste succesfactor is Maria zelf: een sprankelende persoonlijkheid die met haar kundigheid, compassie en een vleugje humor haar leerlingen weet uit te dagen om meer uit zichzelf te halen!
  Linda van Klink
  Beleidsadviseur
 •  
  De Pilates lessen van Maria zijn voor mij heel belangrijk. Door de zeer persoonlijke aandacht en de kleine groepen krijgt elke leerling uniek maatwerk helemaal toegespitst op het eigen lichaam en behoeften. Naast het feit dat je je lichaam goed traint en je veel sterker wordt, leer je je eigen lichaam, zowel sterktes als zwaktes, veel beter kennen zodat je in het dagelijks leven daar veel meer rekening mee kan houden waardoor alle klachten tot het verleden behoren. Naast de fysieke inspanning geeft elke les ook een moment van rust en krijg je heel veel energie voor de rest van de week.
  Femke Tuinenburg
  Advocaat
 •  
  Sinds ik (nu sinds 3,5 jaar) Pilates lessen bij Maria volg, ben ik mij meer bewust van mijn spieren en mijn lichaamshouding. Mijn lichaam is veel sterker en soepeler geworden en ik heb praktisch geen rugklachten meer. Ik vind Maria een hele goede docente met veel expertise. In haar lessen doe je niet braaf en schools pilatesoefeningen, maar je krijgt ook de achterliggende gedachten mee. Onvermoeibaar legt ze elke les opnieuw uit waar het om gaat, welke spieren je moet gebruiken, over houding en ademhaling, waardoor je bij elke oefening weer weet of je de oefening goed doet en waar hij voor dient. Ze is hierin perfectionistisch, concensieus, ambitieus en is heel gemotiveerd om het beste uit je te halen, wat een goede uitwerking heeft op leerlingen (en mij); je maakt je bij wijze van spreken niet met een ‘Jantje van Leiden vanaf’, maar wil ook het beste uit jezelf halen. Daarbij brengt ze in de lessen (heel belangrijk) ook een gezonde dosis humor en relativering, waardoor de sfeer prettig en ontspannen is. Ze heeft een persoonlijke benadering, is begaan met iedere individuele leerling. Geeft elke les algemene tips en opmerkingen waar je van leert. Ze put daarbij uit haar eigen Pilates- en jarenlange danservaringen. Ze weet ook veel te vertellen over de werking van het lichaam, en de samenwerking tussen ons lichaam en onze geest (psyche) en heeft veel mensenkennis. Hierdoor krijgen haar Pilates lessen diepte.
  Arlène Hoornweg
  Theatermaker/Actrice
 •  
  Heerlijk, die donderdagavondles van Maria. Inspannend én ontspannend. Met haar warme aandacht en kleine correcties kan ze je heel zorgvuldig begeleiden bij de oefeningen. En bijna ongemerkt ga je week na week een beetje vooruit!
  Nita Wissink
  Teamleider/Coach
 •  
  Pilates is voor mij bewegen tussen hoofd en lijf. De oefeningen die we doen kan ik me voorstellen, soms, maar in mijn denken niet volgen. Dat maakt het interessant voor mij. Met de pilates raak ik meer vertrouwd met mijn lijf, dat de bewegingen maakt ('oefeningen doet'). De woorden van Maria tijdens de les ondersteunen dat voor mij. Loslaten van wat er in mijn hoofd gebeurt en de beweging waarnemen en volgen - zowel de grens van wat mijn lijf nu aankan als de beweging zelf. Soms wordt het dan even een beweging van lijf naar hoofd, en dat is prettig voor mij.
  Boudewijn Koole
  Administrateur
 •  
  Maria, een zeer deskundige, fijne en motiverende Pilatesinstructrice. Altijd persoonlijke aandacht.
  Pauline van de Beek
  Director
 •  
  Maria is een uitstekende en zeer vakkundige docent, waardoor één uurtje Pilatus in de week een ongelooflijk rendement oplevert. Kortom: het lesgeld dubbel en dwars waard!
  Marlou Beeke
  Bestuur Manager
 •  
  Maria heeft het voor elkaar gekregen dat ik niet alleen begrijp maar ook voel dat het mogelijk is om mijn lichaam sterker te maken. In het verleden ging ik vaak met een gezonde tegenzin sporten. De zorgvuldige, kundige, persoonlijke en betrokken begeleiding van Maria zorgen ervoor dat ik met veel plezier naar haar lessen ga. Ik heb ontdekt dat de authentieke Pilates oefeningen extra energie geven en belangrijk bijdragen aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Mijn rugklachten zijn verdwenen en ik weet nu ook hoe die te voorkomen. Als ik eerder met deze vorm van Pilates in aanraking was gekomen dan had ik ook onze kinderen ermee kennis laten maken omdat authentieke Pilates zorgt voor een juiste lichaamshouding en blessures voorkomt. Ik ben er van overtuigd dat Maria’s achtergrond als ballerina en choreografe, haar opleiding als authentiek Pilates docente, haar jarenlange ervaring en haar warme persoonlijkheid heel belangrijk zijn. Zij weet iedere leerling te motiveren.
  Caroline van der Graaf-Scheffer
  Redacteur, Bestuurder NGO
 •  
  Nu ongeveer een jaar geleden ben ik bij Maria begonnen met pilateslessen, dit op aanraden van anderen die al zeer tevreden waren. Ik heb gemerkt dat je meteen al als beginner snel resultaat boekt met de lessen. Mijn lichaam is sterker geworden, en ik ben me nu sneller bewust van bepaalde (ingesleten) gewoonten in mijn houding of bewegingen. Door de lessen leer je al doende ook veel over spieren en het gebruik ervan. De pilateslessen bij Maria zijn niet te druk, waardoor er veel directe (nuttige) aanwijzingen gegeven kunnen worden. Maria geeft met deskundigheid, humor en persoonlijke aandacht uitstekend les!
  Annemarie Scheffers
  Jurist

Waarom Pilates?

Pilates heeft positieve gevolgen voor een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling en het ontwikkelen van sterke en soepele spieren zonder spiermassa, spierpijn of blessures.

Lees verder...

Klanten aan het woord

 • Door de training bij Maria heb ik ontdekt dat ik niet een vaste vorm heb en dat ik helemaal niet van buitenaf gekneed hoef te worden, of gewichten moet heffen...
  Gijs van Gemerden (Aannemer)
 • Op een heldere manier legt Maria uit waartoe elke oefening dient en wat je moet voelen. Maria is een professional in haar vak en daarbij een sprankelende persoonlijkheid. Ik geniet van elke les!
  Tracy Reedijk-Hamill (Event Manager)
 • Meer in evenwicht en razendsnel balans vinden heeft Pilates met Maria me gebracht. En ik heb daar elke dag profijt van. Het begint al bij bij het opstaan: je komt weer soepel uit bed.
  Mark J. Bouman
 • Maria, een zeer deskundige, fijne en motiverende Pilatesinstructrice. Altijd persoonlijke aandacht...
  Pauline van de Beek (Director)
 • Maria is een uitstekende en zeer vakkundige docent, waardoor één uurtje Pilatus in de week een ongelooflijk rendement oplevert. Kortom: het lesgeld dubbel en dwars waard!
  Marlou Beeke (Bestuur Manager)
 • Maria heeft het voor elkaar gekregen dat ik niet alleen begrijp maar ook voel dat het mogelijk is om mijn lichaam sterker te maken.
  Caroline van der Graaf-Scheffer (Redacteur)
 • Een jaar lang elke week pilates heeft mijn houding sterk verbeterd en mijn rugklachten sterk doen afnemen....
  Mathijs van Dijk (Docent)
 • Met haar gevoel voor humor weet Maria ook mij echt aan het bewegen te zetten.
  Eleonoor Hintzen Duurzaamheidsconsultant
 • Niet alleen is mijn onderrug soepeler geworden, maar ook de pijn in mijn rechterheup door een verkeerde houding is volledig verdwenen.
  Linda van Klink Beleidsadviseur
 • Heerlijk, die donderdagavondles van Maria. Inspannend én ontspannend....
  Nita Wissink (Teamleider/Coach)
 • Pilates is voor mij bewegen tussen hoofd en lijf.
  Boudewijn Koole (Administrateur)

Matlessen

Maandag 19:45 - 20:45 Int./Adv.
21:00 - 22:00Beginner
Woensdag 09:00 - 10:00Full Int.
19:45 - 20:45Beginner
21:00 - 22:00Beginner
Donderdag 09:00 - 10:00Advanced
19:15 - 20:15Intermediate

Lees verder...